Porealtaan asennus

Hyvä tietää

Asennuksen ABC


Tarvittavat pohjatyöt

Ulkoporealtaan alustan tulee olla vähintään altaan ulkomittojen kokoinen. Paino jakautuu tasaisesti pohjalevyn alueelle. Huomioithan, että kokonaispainoon lasketaan altaan omapaino, vesimäärä, ja henkilömäärä, joten tämä pitää ottaa huomioon rakenteiden kantavuudessa.

Porealtaan alustan tulee olla tasainen ja vaaterissa. Yleinen tapa tehdä alusta on kaivaa noin 30cm syvä altaan mittojen kokoinen kuoppa, ja täyttää se soralla. Sora tasoitetaan, ja päälle suositellaan laitettavaksi 5-10cm eristelevy (esim Finnfoam tai vastaava), jonka päälle ulkoporeamme asetetaan. Eristelevy vaimentaa tehokkaasti pumppujen käyntiääniä, tasoittaa pohjan, ja lisäksi toimii hyvänä lämmöneristeenä.


Sähkövaatimukset ja sähköturvallisuus

Ulkoporealtaiden sähkövaatimukset ovat yleensä sulake 1x16A (230V) tai 3x 16A (400V), joka on toteutettu pistotulpalla tai huoltokytkimellä. Lisäksi vaaditaan vikavirtasuojaus liitäntään. 

Huomioithan, että sähköasennukset ovat luvanvaraista toimintaa, ja kaikista uusista asennuksista tulee toimittaa tilaajalle vastaanottopöytäkirja.

Kysy meiltä

Vastaamme mielellämme kaikkiin asennuksiin ja allasvalintoihin liittyviin kysymyksiin.

Soita  0105085160

tai lähetä sähköpostia.